Ingrediënten

voor 4 personen
  • 200 g yellowfin tonijn
  • ras el hanout
  • wasabinoten
  • 1 rijpe avocado
  • enkele druppels limoensap
  • 1dl olijfolie
  • 0,25dl oestersaus
  • 0,1dl fishsauce
  • enkele druppels sesamolie
  • maldonzout
  • peper van de molen

Bereiding

  1. De balk tonijn met ras el hanout bestrooien langs de vier zijden en aankleuren langs alles zijden in olijfolie, ervoor zorgen dat de tonijn binnenin nog rauw is.

  2. Alle ingrediënten voor de marinade mixen en daarmee het stuk tonijn insmeren en laten marineren voor een nacht in de koelkast.

  3. De rijpe avocado in de thermomix glad mixen met enkele druppels limoensap, peper en zout. 

  4. De wasabi noten cutteren tot crunch 

  5. De tonijn ruime tijd voor opdienen tot kamertemp° laten komen, in tranches snijden, streep avocadocreme op bord trekken en vervolgens de tonijn er mooi opschikken, wat marinade over sprenkelen en afwerken met wasabicrunch