Ingrediënten

voor 4 personen
  • 12 langoustines 8/12
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/2 koffielepel yuzusap
  • 1/2 koffielepel zachte sojasaus
  • 1/2 koffielepel rijstazijn met dashi
  • fleur du sel
  • peper van de molen
  • 4 lepels lobbige room
  • enkele druppels yuzusap
  • zeste van limoen
  • 40g kaviaar
  • schiso

Bereiding

  1. de langoustines ontdoen van schaal en darmkanaal, op plastic plateau leggen met vershoudfolie over, vervolgens plat kloppen met steelpan tot dikte van 1,5mm, u moet één vlak carpaccio bekomen over heel de plateau en vervolgens invriezen

  2. voor de vinaigrette de olijfolie, yuzu, sojasaus, rijstazijn mixen en krudien met peper en fleur du sel

  3. de lobbige room vermengen met peper, zout, yuzusap en een beetje zeste van limoen

  4. uit de diepgevroren carpaccio ringen halen van diameter 12cm en op bord schikken, laten ontdooien en inborstelen met de vinaigrette, krudien met peper en fleur du sel, toefje zure room in het midden met de kaviaar er boven op en afwerken met shiso